Herken jij het? Je krijgt een brief van een overheidsinstantie en je snapt na het lezen niet echt wat ermee wordt bedoeld. Of misschien heeft een kennis of familielid hier wel moeite mee. De Lees Simpel-app helpt je hiermee en gebruikt AI om overheidsbrieven voor je samen te vatten tot duidelijke begrijpbare tekst.
De app staat nu iets langer dan een jaar in de Play Store en App store en krijgt lovende recensies. Je maakt simpelweg een foto met je telefoon en de kunstmatige intelligentie doet de rest. Volgens gebruikers is het snel en werkt het ook goed met andere moeilijke teksten, zoals de etiketten op voedselproducten en drank.
De app Whispp voor Android en IOS zet fluisterende spraak om in helder verstaanbaar geluid.
Mensen die bijvoorbeeld lijden aan ALS, MS, beroerte en de ziekte van Parkinson hebben vaak een goede articulatie maar weinig volume meer.
In dat geval biedt Whispp een uitkomst.
Andere apps zetten vaak tekst om naar spraak of spraak naar tekst.
Deze app zet audio om in goed verstaanbaar audio.
Ook mensen die stotteren hebben er baat bij.
Vaak neemt het stotteren af als iemand fluistert.
Met Whispp is iemand dan toch weer goed te verstaan.
Er zijn verschillende stemmen in de app te selecteren.
Maar het is zelfs mogelijk dat de makers van de app op basis van videobeelden of audio-opnamen uit de tijd dat de stem nog goed was de persoonlijke stem kunnen laten horen.
De app is gratis te downloaden en dan 1 week te proberen.
Heb je vragen over de app?
Neem dan contact op met Whispp via de website whispp.com/nl
VraagApp is een app voor je telefoon.
De app is ontwikkeld voor mensen die zelfstandig gaan wonen en graag zelf naar oplossingen voor vragen zoeken.
Je kan er vragen mee stellen aan vrijwilligers die het leuk vinden om vragen te beantwoorden.
Over heel veel onderwerpen.
Je hebt snel antwoord. Bijvoorbeeld:
Met welke rijst maak ik nasi?
Welke bus komt er bij de flat van mijn oma?
Wat moet ik met deze brief?
Het zijn zomaar wat voorbeelden van dagelijkse vragen die in VraagApp gesteld kunnen worden.
De vragen worden beantwoord door deskundige vrijwilligers. Op elk moment van de dag of nacht.
De succesvolle app is vanaf nu gratis beschikbaar in heel Nederland.
VraagApp neemt stress weg bij vragenstellers en verlicht de druk op (mantel)zorg en begeleiders.
Download de app en stel binnen 5 minuten je eerste vraag.
Visitaal Chat In Nederland wonen een half miljoen mensen met een (licht) verstandelijke beperking die moeite hebben met lezen en schrijven. Mensen die dus niet zoals ‘de rest’ WhatsApp kan gebruiken. Daar is gelukkig een Nederlands alternatief voor, Visitaal Chat is een gratis chat-app waarmee je Visitaal-pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking kunnen hiermee zelfstandig simpele berichten met versturen. Zo blijven ze in contact met hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders. Visitaal Chat is samen met cliënten, begeleiders en specialisten van de Rijswijkse zorginstelling Middin ontwikkeld voor mensen met een communicatieve beperking. De app stelt mensen in staat om elkaar vragen te stellen, af te spreken of iemand een schouderklopje te geven. Maar je kunt ook gevoelens van teleurstelling, woede, verdriet en frustratie met elkaar te delen.
Android
Veel bekende mobiele telefoons draaien op een Android-besturingssysteem. Denk hierbij aan smartphones van o.a. Samsung, Huawai, LG, Sony en OnePlus. Android is de tegenhanger van bijvoorbeeld het iOS-besturingssysteem waar Apple's iPhones over beschikken.
Mobiele telefoons worden steeds toegankelijker voor mensen met een beperking. Dit artikel brengt verschillende visuele en auditieve hulpfuncties in kaart die jou kunnen helpen bij het optimaliseren van je mobiele telefoongebruik.
Lees hier nuttige tips voor het toepassen van toegankelijkheid op een Android-telefoon:
https://www.vodafone.nl/telefoon/samsung/android-toegankelijkheidsfuncties
iPhone
Niet voor iedereen is het bedienen van een mobiele telefoon even makkelijk, bijvoorbeeld wanneer je minder goed kunt horen of zien. Of een beperking hebt in mobiliteit of cognitiviteit. Gelukkig biedt de iPhone diverse toegankelijkheidsfuncties aan, zodat het bedienen van de telefoon voor iedereen zo makkelijk mogelijk wordt. Lees hieronder welke toegankelijkheidsfuncties de iPhone beschikt en hoe je deze instelt.
Lees hier nuttige tips voor het toepassen van toegankelijkheid op een iPhone:
https://www.vodafone.nl/telefoon/iphone/toegankelijkheidsfuncties
Pagina 1 van 3